20.4.2017

Esittelyssä ATT:n toimikunnat - kilpailutoimikunta

Kilpailutoimikunnassa on tällä hetkellä mukana kahdeksan jäsentä. Kokemusta toimikunnassa on agilitysta liki sadalta vuodelta – vaikka mehän ollaan kaikki vain 20-vuotiaita..
Agilityn lisäksi meidät voi löytää vaikka esiintymästä Kauppatorilla vatsatanssiesityksessä, haahuilemassa metsässä 27 kilometriä etsien yli sataa pakasterasiaa yhden päivän aikana, koristelemassa kakkuja, piristämässä vanhusten päivää tai vaikkapa soittamassa kirkon kelloja Quasimodon tapaan. 
 
Vuosi 2017 polkaistiin osaltamme käyntiin ensimmäisellä kokouksella helmikuun alussa. Kokouksen agendalla oli mm. ATT:n kilpailut vuonna 2018 (kyllä, suunnittelemme toimintaa jo vuoden eteenpäin!), toimintakertomuksen sisältö, korttimaksun käyttöönotto, Vuoden koirakko – kilpailun osallistujat ja tulokset, hallitukselle päätettäväksi vietyjen asioiden läpikäynti, laitteiden ja koneiden sekä kunto että investointitarpeet, kisoihin liittyvät tehtävät ja ohjeet

Kilpailutoimikunnalla on myös facebook-ryhmä, jossa käymme kokousten välissä keskustelua ja jaamme kisojen järjestelyyn liittyviä viestejä. Toimikunnassa olemme jakaneet jokaiselle hommia, jotka voi hoitaa omaan aikatauluun sopien esimerkiksi treenien ohessa hallilla käydessä tai osan kotoakin käsin. 
 
Tällä hetkellä meidän toiminnot ja vastuut:
  • Tuomarilahjat, tuomarien haalinta ja kisojen anominen /Heidi
  • Toimistotarvikkeet, lahja- ja sertikorttien tulostukset/tilaukset sekä episten paperityöt /Marja
  • Työntekijöiden haalinta ja seuranta (viralliset + epikset) sekä lisenssit ja avainasiat /Maarit
  • Tuomarikirjeet sekä ilmoittautumiset, virallisten kisojen aikataulut, tulostukset ja leikkaukset/tulosten lähettäminen /Katja ja Eija
  • Pokaalit ja ruusukkeet /Arja
  • Uudet jäsenet Maria ja Erja vielä opettelemassa hommaa

Kisatyöt ja kisojen pyörittäminen

ATT:llä kisahommat on kirjattu ja kuvattu kotisivuille jäsenten osioon (Tehtäväkuvaukset), josta voi lukea ohjeita ja saada myös vinkkejä uusista kisahommista, joita haluaisi kokeilla. Osa tehtävistä sopii aloitteleville, osassa tehtäviä kisojen kokonaisuuden ymmärtämisestä on hyötyä. Kaikki tehtävät ovat kuitenkin nopeasti opittavissa avoimella suhtautumisella ja maalaisjärjellä.

Taustatöiden lisäksi kilpailutoimikunnan jäsenet toimivat epiksissä ja virallisissa kisoissa kapellimestareina. Meillä lukee silloin selässä Koetoimitsija ja olemme paikalla niin oman seuran työntekijöitä, kuin kisaajia varten. Vastaamme siitä, että jokainen tietää ja osaa hoitaa hommansa, mutta myös siksi, että kisat sujuvat mukavasti kaikkien osallisten näkökulmasta.

Agilityliiton sivulta napattuna ”Koetoimitsijakurssin tavoitteena on pätevöidä osallistujat agilityn kilpailutoimitsijoiksi, jotka tuntevat voimassa olevat lajin säännöt ja muut kilpailujen järjestämiseen liittyvät ohjeet ja määräykset, sekä hallitsevat kilpailujen läpiviennin kilpailujen anomisesta tulosten toimittamiseen saakka. Kurssin läpäisseet osallistujat hallitsevat kaikki toimihenkilötehtävät ja pystyvät vastaavana koetoimitsijana ottamaan vastuun kilpailuorganisaatiosta.

Vaikka vastuuta onkin, niin ATT:llä on helppoa olla hyvä koetoimari. Tähän sopii hyvin vertauskuva: Kisojen pyöritys on kuin jazz-bändi – kilpailutoimikunta tekee taustakompin ja kisapäivinä jokainen työntekijä soittaa omaa sooloaan. Auttamalla kaveria loistamaan, saadaan aikaiseksi jotain vielä mahtavampaa!

Mikäli haluat olla mukana luomassa komppia, vastaamassa mitä oudoimpiin tiedusteluihin ja nautit yleismies-Jantusena olosta, tule mukaan kilpailutoimikuntaan! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti