12.3.2017

Kouluttajaesittelyssä Petra Malin

ATT on saanut lähivuosina muitakin kouluttajia muualta Suomesta, seuraavaksi heistä esitellään Petra Malin. Petra kouluttaa tällä hetkellä torstaisin K1-ryhmää.

Tässä juttua Petrasta ja hänen taustoistaan.

1. Kertoisitko kuka olet ja mitä teet? Miten olet päätynyt lajin pariin?

Olen Petra Malin, vuosi sitten Porista Turun seudulle muuttanut. Arkisin työskentelen sairaanhoitajana ja vapaa-ajalla touhuan koirieni kanssa. Agilityn pariin olen eksynyt ensimmäisen koirani Manun kanssa aloittaessamme agilityn alkeiskurssin, koska se näytti silloin kovin hauskalta. Pikkuhiljaa treenaaminen muuttui hömpöttelystä tavoitteellisemmaksi. Kisaaminen ja kouluttaminen on vienyt mennessään.

2. Mitä koiria sinulla on ja millä koiralla kisaat nyt?

Minulla on kääpiöpinseri Manu (FI AVA, RTK1, RTK2, TK1) ja x-rotuinen (rekisteröimätön kääpiöpinseri) kodinvaihtaja Ani (molemmat täyttävät tänä vuonna 8). Molemmat kisaavat kolmosluokassa agilityssa. Manu kisaa myös rallytokossa. Kovaa vauhtia lähentelevät jo veteraani-ikää, mutta kuten sanotaan: kääpiöpinseri paranee vanhetessaan. Tulokkaan paikkaa pitää vilkas australiankelpie Teuvo (3v), jonka kanssa kilpaillaan maksi kolmosissa.

Petra ja hänen laumansa

3. Mitä hyviä puolia haluaisit tuoda esille koirissasi?

Kääpiöpinserit ovat olleet aina hyviä motivoitumaan nameilla, joten niiden kouluttaminen on ollut helpohkoa. Agilityssa varsinkin antavat itsestään kaiken minkä pienistä kintuistaan pääsevät. Varsinkin lauman urokset ovat ns. ”putkiaivoja”, joten niiden kanssa ei ole tarvinnut vääntää asioita rautalangasta.
Teuvon kanssa ollaan painittu melkoisissa pohjamudissa pitkään, myös arki-elämän kanssa, joten nykyisin kun suurimmat ongelmat on selätetty sen kanssa, on vaan hienoa nauttia meidän saavuttamasta yhteistyöstä ja pitää hauskaa.

4. Millainen on taustasi kouluttajana ja mitä ajatuksia sinulla on kouluttamisesta?

Olen aloittanut agilityn kouluttamisen edellisessä agilityseurassani West Coast Agility Team:ssa, jossa ehdin kouluttaa kolmisen vuotta ja tänä vuonna toinen vuoteni kouluttajana alkoi ATT:llä. Olen suorittanut koulutusohjaan peruskurssin- sekä jatkokurssin (Toimin myös parin vuoden ajan vanhan seurani hallituksessa mm. koulutusvastaavana).

Koen kouluttamisen hyvin mielekkääksi, sekä myös omaa oppimista tukevaksi. Minusta on hienoa jakaa oppimaani eteenpäin.

Petra ja Teuvo
5. Millainen kouluttaja olet?

Kouluttajana pyrin ottamaan huomioon koirakot ja niiden tavoitteet. Pyrin myös alusta alkaen kouluttamaan niin, että asiat tehdään hyvin ja perusteellisesti. Pyrin saamaan koulutettavat itse oivaltamaan asioita sekä vastapainoksi tarjoamaan esimerkiksi erilaisia ohjausvalinta -vaihtoehtoja.

6. Mikä on parasta kouluttamisessa?

Kouluttamisessa parasta on nähdä koirakoiden kehittyminen. Parhainta se on, jos saa olla kehittymisessä mukana alkutaipaleesta asti. Parasta on nähdä oivallukset ja innostus mitä ohjaajilla on.

7. Miten itse valmistaudut koiran kanssa kisoihin/treeneihin?

Pyrin nukkumaan ja syömään hyvin ennen h-hetkeä. Koiran sekä itseni lämmittely sekä jäähdyttely on tärkeimmässä osassa. Jokaisen koiran kanssa on muodostunut omat harjoitteet ennen suorituksia. Yksi treenaa rauhoittumista, toista hetsataan ja kolmas otetaan radalle ilman ihmeellisempiä touhuamisia ennen suoritusta. Sanon itselleni ennen kisasuoritusta hyviä asioita, psyykkaan itseäni parhaaseen suoritukseen.

8. Mikä on parasta agilityssa?

Parasta agilityssa on yhdessä tekeminen ja hauskanpito. Hienoa on kun onnistuu tehdä parhaansa treeneissä sekä kisoissa. Agilityssa parasta on yhteistyö koiran kanssa. Agility harrastuksena on tuonut minulle tärkeimmät ystävät sekä tutustuttanut myös uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin.

Haastattelu toteutti Meri Johansson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti