25.3.2017

JSP-kisat Kuopiossa 19.3.2017

Ruuhkaa häkkialueella Musti ja Mirri Areenalla
JSP-kisat (Juniori-, Seniori- ja Para-SM-kilpailut) pidettiin tänä vuonna Musti ja Mirri Areenalla Kuopiossa ja järjestäjänä toimi Hukka-Putki ry. Agility-Team Turku ry:ltä kisoihin lähti pieni, mutta sitäkin hienompi edustus: seniorien sm-kisoihin osallistuivat Arja Heinonen ja jackrussel Messi sekä Marja Karjalainen ja parsonit Enni ja Erin. 

Miten kisat sitten sujuivatkaan, siitä Marja kertoo näin:

Koirat hyvässä sovussa vastassa ruokailijoita
Perjantaina 18.3. aamupäivällä startattiin kohti Kuopiota. Edessä muutaman tunnin ajomatka. Keli ei ollut ihan parhaasta päästä, koko matkan satoi joko vettä tai räntää. Yhden pysähdyksen taktiikalla kahden kuskin avuin oltiin Kuopiossa perillä klo 17.00. Kirjauduttiin hotelli Iso Valkeiseen, huone oli tilava ja sinne mahtui hyvin parikin häkkiä. Messi, Enni ja Erin olivat eka kertaa yhdessä reissaamassa, joten ei ihan varman päälle tiedetty, kuinka hyvin sopivat keskenään olemaan samassa huoneessa. Ulkoilun jälkeen me lähdimme saunaan ja saunan jälkeen maistui iltaruoka hotellilla. Koirat viihtyivät hyvin sillä aikaa huoneessa keskenään.

Lauantaina oli paljon aikaa ennen omia kisoja. Käytiin tutustumassa kisapaikkaan ja ilmoittautumassa, sen jälkeen ajeltiin keskustaan ja torille ja kauppahalliin. Klo 16 alkoi sm-kisan ensimmäiseen rataan tutustuminen. Pohdintaa tuotti paljonkin keskellä kisakenttää oleva suuri tolppa, joka oli onneksi pehmustettu! Mutta eipä siihen kukaan törmännyt, ei edes seniorit. Kisattiin ensin siis hyppyrata. Minä Erinin kanssa sain tulokseksi 0 (sij. 14.) vaikka jännitys oli kova, Arja ja Messi sai myös 0 tuloksen (sij. 21.) sekä minä ja Enni tuloksen 5 (sij. 43.). Tässä vaiheessa oli jo voittajafiilis, koska näitten nopeitten koirien kanssa tuloksenkin tekeminen on juhlaa!

Agilityrata oli vuorossa medien ja maksien jälkeen. Erinille tulos 5 (sij. 20.), Messille tulos 10 (sij. 37.) ja Ennille tulos 10 (sij. 30.). Kahden radan yhteistuloksena sijoitukset olivat: Marja ja Erin 16/70, Arja ja Messi 30/70 sekä Marja ja Enni 34/70. Huippuhieno tunnelma, ei hyllytetty kummallakaan radalla kumpikaan!

Jes, me onnistuttiin! Kuva: Iita Sillanpää

Tuomari Jari Suomalainen oli kyllä oivaltanut täydellisesti, millaisilta radoilta saadaan niitä onnistumisia ja paras 0-tulos voittaa. Hyppyradalla 41 kpl 0 tuloksia! Iloisia ilmeitä oli sekä ohjaajilla että koirilla. Radat olivat vauhdikkaita, hyvin eteneviä ja kaikilla oli hauska menemisen meininki. Kisajärjestelyt sujuivat myös loistavasti. Kiitos Hu-Pu ry! Kisaajia seniorien kisassa oli ennätysmäärä. Minejä 70, medejä 46 ja makseja 55. Maksiluokka päättyikin vasta kuulemma lähelle klo 24! 

Lauantaina illalla kaksi väsynyttä senioriohjaajaa jaksoi syödä iltapalaa hotellilla, mutta tanssit jäivät nyt väliin, vaikka houkuttelevalta näyttikin tanssiseura. Sunnuntaina jatkettiin normikisoissa, mutta se onkin jo oma juttunsa.

Kiitämme yhdistystämme saamastamme matkatuesta seniorien sm-kisoihin!

Marja ja Arja koirineen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti