10.1.2017

Turun koirauimahalli

Mitä tekee koiranomistaja sillon, kun pakkanen paukkuu yli 15 asteessa ja viima lisää pakkasen purevuutta, mutta haluaisi antaa koirilleen mahdollisuuden päästä uimaan huvin, kuntoutuksen tai energian purkamisen takia? Omistajahan klikkaan itsensä osoitteeseen http://www.turunkoirauimahalli.fi ja varaa nettiajanvarauksesta itselleen juuri sopivan ajan koirien uinnille. Uimahallissa on kolme 3 m x 6,5 m kokoista allasta, jotka varataan omaan käyttöön oletuksena puoleksi tunniksi kerrallaan. Lisäksi voi varata koiralleen uittajan, jos epäilee, ettei saa omaa koiraansa uimaan tai jos sen uimatyylissä on parantamisen varaa. Uittajalla on lisäksi oppimistakuu eli jos koiraa ei saada uimaan, on käynti maksuton.


Omat koirani kävivät ensimmäisen kerran Turun Koirauimahallissa alkusyksystä, silloin varasin myös uittajan, koska nuorempi koirista ei ole vielä koskaan uimaan uskaltautunut. Tykkää kyllä kahlailla meressä, mutta ei vaan uskaltaudu uimaan. Itse en halunnut olla uimahallissa se, joka koiran "pakottaa" uimaan, ettei koiralle jäisi minua kohtaan kaunaa tai tulisi epävarmaksi lähelläni. Tosin ei uittajankaan tarvinnut kyseistä koiraa uimaan pakottaa, vaan oikein loistavalla otteella sai koiran uskaltamaan altaaseen kahlaamaan ja noutamaan tennispalloa ja auttoi lopulta vain siinä pienessä askeleessa, joka tarvittiin aina uimaan lähtöön. Entinen vesipelkurini kroolaili lopulta hyvin tyytyväisen näköisenä ympäri allasta.

Nyt toisella kerralla uimahalliin mentiinkin jo "rutiinilla". Koirat pukukoppilokeroon, jossa suihkutus ja liivit päälle nuoremmalle kaverille. Itselle vaatteiden vaihto, ne kun kastuvat varmasti, sitten sisäkengät jalkaan, tennispallot mukaan ja altaalle. Vanhempi koiristani ui tennispallon perässä suht itsenäisesti, nuorempaa joutui vielä liiveistä auttamaan, jotta uskalsi uimaan lähteä, mutta ui taas ihan tyytyväisen oloisena. Vanhemman kaverin uimaan menot vaan voisi olla vähän hillitympiä, niiden ansiosta kastui satavarmasti.

Puolituntisen loppuvaiheilla rupesi jo uimahimot laantumaan ja oli hyvä lopetella. Koirat taas suihkuun, huolellinen kuivaus ja omistajan vaatteiden vaihto sekä koirille takit päälle ja ulos pienelle kävelylle. Ensi kertaa ootellen...
Teksti: Maija Rantala
-------------------------------------------------------------
Turun Koirauimahallin allasvuokrat nousivat vuoden alusta, mutta vanhat kymppikortit myydään tarjoushintaan 200 € / 10 kertaa (norm. 220 €). Kortteja myydään niin kauan kuin niitä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti